Centar za kulturu grada Novalje
Crnkovićevi dvori

Crnkovićev dvor – Svijet Mladena Kušeca 2021.

I ove godine, usprkos pandemiji i neizvjesnoj situaciji, Centar za kulturu i Turistička zajednica Grada Novalje dogovaraju ljetne radionice u Crnkovićevom dvoru. Udruga Tonkica Palonkica frrr – Svijet Mladena Kušeca prvi put ih planira bez Mladena Kušeca, ali i dalje prema njegovim pravilima. Važno je da se djeca druže, zabave, nešto nauče i ono najvažnije, da sami nešto izrade i da radove ponesu kući, pokažu roditeljima, bakama i djedovima.
Djeca su rado dolazila i jutra provodila na zanimljivim radionicama, koje su se održavale u Crnkovićevom dvoru, dvorištu 150 godina stare obiteljske kuće obitelji Crnković – Kušec u središtu Novalje i poseban su doživljaj za djecu i roditelje.
Radionice su kao i svake godine bile besplatne i odlično posjećene. Ukupno je na radionicama sudjelovalo 173 djece. Zainteresiranih je bilo više nego što smo ih mogli primiti i nadamo se da ćemo se sljedeće godine družiti cijelog ljeta.
Ove godine uspješno je održano pet tjednih radionica za djecu: Maštaonica, Lutkarska radionica, Likovna radionica, Mali biolozi i Tkanje. Radionice su se održavale svaki tjedan od 19.7. do 20.8. od ponedjeljka do petka, u dvije grupe, od 9.30 do 10.30 sati i od 11.00 do 12.00 sati.

Prva radionica bila je Maštaonica, za najmlađe, od tri do šest godina, na kojoj su djeca vrijedno crtala, bojala, ljepila, rezala i slično.
Na lutkarskoj radionici djeca su sama smišljala i izrađivala lutke s kojima su zadnji dan radionice izvodili male igrokaze koje smo snimili u maleni filmić.
Treća radionica bila je likovna, na kojoj su djeca upoznala rad sa glinom, radili motive po izboru, bojali ih i ukrašavali.
Na radionici Mali biolozi djeca su se svaki dan upoznavala sa jednom temom iz biologije: DNA Fingerprinting, biljna i životinjska stanica, virusi i bakterije, DNA molekula i pokusi.
Tkanje je bila posljednja radionica ovog ljeta, na kojoj su upoznavali osnove tkanja.

Crnkovićev dvor – Svijet Mladena Kušeca 2021.

Most discussed