Centar za kulturu grada Novalje

O nama

Centar za kulturu Grada Novalje


Dalmatinska 16,
53291 Novalja
OIB: 50607245751
MB: 2249278
IBAN: HR76 2340 0091 1109 8962 2
v. r. ravnateljica: Margareta Škunca – Čepulo, dipl. oec.

Virtualna šetnja Kulturnim centarom Gozdenica

Poštovani posjetitelji,
upoznajte naš centar kroz virtualnu šetnju.

Virtualna šetnja Kulturni centar Gozdenica

Misija

Misija Centra za kulturu Grada Novalje je unapređenje kvalitete života građana putem njihovog aktivnog uključivanja u svijet kulture, obrazovanja i umjetnosti. Programi Centra u kulturnom i cjeloživotnom obrazovanju su dostupni svim dobnim i društvenim skupinama što nas čini nositeljem kulturnog života u Novalji.

Centar svoju misiju ostvaruje kroz raznovrsne aktivnosti koje uključuju koncerte, kazališne predstave, izložbe, radioničke programe, predavanja, tribine i seminare.

Vizija

Centar je živo središte kulturnih i društvenih aktivnosti Novalje. On potiče vrijednost kreativnih umjetnosti, kulture i otočne baštine te istodobno obogaćuje kvalitetu života lokalne zajednice.

O Centru

Centar za kulturu Grada Novalje je ustanova za djelatnosti iz područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. Centar je osnovan odlukom Gradskog vijeća Grada Novalje 3. svibnja 2007. Glavna je zadaća Centra da svojim programima zadovolji kulturne potrebe svih dobnih skupina, kako domaćeg stanovništva, tako i njegovih gostiju te prezentira razna područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva (glazbeno, scensko, likovno, kulturni amaterizam, tradicijsku baštinu i narodne običaje). Centar u ostvarivanju programa usko surađuje s ostalim ustanovama na području Grada Novalje, otoka Paga te Republike Hrvatske.

Od 2019. godine u sklopu Centra djeluje i Gradski muzej Grada Novalje. Muzej je izgrađen iznad ulaza u rimski vodovod što ga čini jedinstvenim u svijetu. Osnovna je zadaća Muzeja prikupljanje i obrađivanje dragocjene građe iz bogate antičke, srednjovjekovne i novije povijesti Novalje i njene okolice te njihovo predstavljanje javnosti, kao i organiziranje istraživačkih projekata i postavljanje značajnih izložbi.

Most discussed