Centar za kulturu grada Novalje
Gradski zbor novalja

Adventsko – božićni koncert Gradskog zbora Novalja

21. prosinca 2019. u 18:00 h
Mala crikva, Novalja
Organizator: Centar za kulturu Grada Novalja

U subotu, 21. prosinca, u 18 sati u Maloj crikvi održati će se tradicionalni adventsko-božićni koncert Gradskog zbora Novalja. Prelijepim adventskim i božićnim pjesmama, uz glazbenu pratnju magistrice Borne Barišić na orguljama i gospođe Jelene Brnadić, sopranistice, članice Opere HNK-a iz Splita, pod ravnanjem maestra Ivana Žana, koncert će upotpuniti i uljepšati predbožićno raspoloženje.

GRADSKI ZBOR NOVALJA

Gradski zbor Novalja je osnovan 2010. godine. Od početka djelovanja u zboru pjevaju pjevači iz svih dijelova Grada: Luna, Stare Novalje, Metajne, Kustića i Novalje. Od 2017. godine u zboru pjeva i grupa pjevača iz Kolana. Na repertoaru zbora je duhovna, klasična, dalmatinska, zabavna i rodoljubna glazba. Osim višeglasnog pjevanja, zbor njeguje povremeno i gregorijansko (jednoglasno) pjevanje. Od osnutka do danas zbor djeluje pod vodstvom maestra Ivana Žana.

Gradski zbor novalja

Na repertoaru zbora je duhovna, klasična, dalmatinska, zabavna i rodoljubna glazba. Osim višeglasnog pjevanja, zbor njeguje povremeno i gregorijansko (jednoglasno) pjevanje. Od osnutka do danas zbor djeluje pod vodstvom maestra Ivana Žana.


JELENA BRNADIĆ, sopranistica.

JELENA BRNADIĆ

Rođena je u Splitu gdje je gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu školu „Josip Hatze“. Diplomirala je na Pravnom fakultetu. Solo-pjevanje usavršavala je kod sopranistice Marije Boga-Verdes u opernom studiju HNK Split. Bila je članica akademskog mješovitog pjevačkog zbora „Ivan Lukačić“, a danas je zaposlenica u zboru Splitske opere.
Prvu solističku ulogu imala je kao Gianetta u Donizettijevoj operi L’elisir d’amore, poslije čega je nastupila u Bizetovoj Carmen (Frasquita), Puccinijevoj Suor Angelica (Sestra Dolcina), opereti Der Fledermaus (Ida) Johanna Straussa sina, te djelima domaćih autora kao što su Gotovčev Ero s onoga svijeta (Čobanče), Hatzeova Adel i Mara (Iviša).


BORNA BARIŠIĆ

Borna Barišić je 2001. diplomirala orgulje u klasi profesorice Ljerke Očić. Nakon diplome upisuje studij čembala i magisterij orgulja , te 2004. godine magistrira orgulje u klasi prof. Marija Penzara i diplomira čembalo u klasi prof. Višnje Mažuran.

Borna Barišić

Sudjelovala je na festivalima Orgulje Heferer, Omiško ljeto, Dani Orgulja u Istri, te Estas Musica i na sesminarima Orgujaške ljetne škole u Šibeniku. Održala je niz samostalnih i komornih koncerata u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji i Poljskoj. Stalno je zaposlena u glazbenoj školi «Lovro pl. Matačić» u Omišu i suradnica je Umjetničke akademije u Splitu.

Dodajte komentar

Most discussed