Centar za kulturu grada Novalje
Matea Madunić Vidas

Prodajna izložba »Uz put« Matea Madunić Vidas

Trg Alojzija Stepinca, 21. kolovoza – 27. kolovoza

Matea Madunić Vidas rođena je 1991. u Zagrebu.  Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2009. godine nakon čega upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija provodi semestar na Accademia di belle arti u Veneciji. Magistrirala je slikarstvo pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka te 2014. godine stječe titulu mag.art. Stručno osposobljavanje položila je u Likovnom centru grada Zagreba.  Sudjelovala je u skupnim izložbama i jednoj samostalnoj. Udana je majka jednog djeteta, a živi i radi u Novalji.

Autorica slika na platnu akrilnim bojama, model pastom i sličnim medijima. Inspiraciju za umjetničko stvaranje pronalazi u prostorima koji je okružuju. Nastoji prikazati dovoljno detalja kako bi isti bio prepoznatljiv, ali istovremeno unutar njega stvara malo drugačiju dimenziju.

Izložba »Uz put« inspirirana je svakodnevnim šetnjama Novaljom. Deset slika prikazuju razne lokacije i pričaju priču jedne šetnje. Kada se gledaju redoslijedom na izložbi, doživljava se ta šetnja i slikovno i fizički – njome se zatvara krug izložbe.

Na kraju se zapitamo: na koji ti način ostane prikaz u memoriji kada sunce obasja i zaslijepi te bjelina kamena. Koje se sve dubine pronalaze u koloritetu sjene. Zanimljivo je vidjeti što sve ploha dopušta u prikazu nečega što je realno, a drugačije izgrađeno slikanjem.

Otvorenje izložbe je 21. kolovoza u 21:00 sat na Trgu Alojzija Stepinca.

Veselimo se vašem dolasku!

Most discussed