Centar za kulturu grada Novalje

Od rukometnog gola do slikarskog platna
Abas Arslanagić

23. srpnja – 30. srpnja 19:30-23:00h
Trg Alojzija Stepinca

Abas Arslanagić, Olimpijski pobjednik iz Munchena 1972., najbolji rukometni golman svijeta, osvajač mnogih značajnih odličja, svoj život posvetio je rukometu i putovanju po svijetu, no davne 1972. ljubav ga je dovela na otok Pag, u Novalju gdje je provodio svoje slobodno vrijeme i ljeta.

Iako dugogodišnje vezan za ovaj otok, njegove čari u potpunosti je doživio i prenio kroz svoj do tada neotkriveni i neiskorišteni potencijal i dar, kojeg je tek otkrio u potpunosti u doba pandemije. Izoliran u svom malom obiteljskom raju u Novalji, počeo je slikati svakodnevne trenutke i sjećanja koje je doživljavao šetajući poljima, uz more, kroz prirodu ali i kroz sjećanja na svoja odrastanja i djetinjstvo u Derventi i šire, po Bosni i Hercegovini.


Otkrivanjem ovog dara, Abas, poznatiji kao Ako, pokazao je kako čovjek može izvući ono najbolje iz sebe kada ga život prisili, i kada ga situacija natjera da se okrene sam sebi suočen socijalnom izolacijom te kao formulu za sretan život pronađe u izvoru radosti i zadovoljstva, ne u vanjskom već u svom unutarnjem svijetu.

Otvorenje izložbe je 23. srpnja u 21:00 sat na Trgu Alojzija Stepinca uz nastup dueta Nostalgija.

Veselimo se vašem dolasku!

Most discussed