Centar za kulturu grada Novalje

Otvorenje 16. Novaljskog trijatra

U nedjelju 11. srpnja, u Vrtovima lunjskih maslina, svečano je otvoren 16. Novaljski trijatar. Svečanost je svojim nastupom uveličala ženska klapa Muštre kojoj je ovo bio prvi koncert nakon jednogodišnje stanke. Sudeći po odličnoj izvedbi i oduševljenju publike, lako se moglo zaključiti da su djevojke ovu pauzu dobro znale iskoristiti.

Ženska klapa Muštre, Novaljski trijatar 2021

Već tradicionalno, na otvorenju se, prema prijedlogu ocjenjivačkog suda, dodjeljuje brončani kipić Kate Novaljka, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u prethodnoj godini. Nagradu je, kako je izvijestio ravnatelj Centra za kulturu Dražen Peranić, za prošlogodišnju izvedbu monodrame Vla Vla Vlajland cabaret dobila Ecija Ojdanić. Kako zbog drugih obaveza glumica nije mogla doći na uručenje, nagrada će joj biti uručena na predstavi Jel’ tako, Zorane u kojoj i sama glumi, a koja će se odigrati 22. kolovoza.

Publici se prigodno obratio i umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra Goran Grgić koji je najavio ovogodišnji program, a potom je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo otvorio 16. Novaljski trijatar.

n Grgić, Novaljski trijatar 2021
Ivan Dabo, Novaljski trijatar 2021

Prva ovogodišnja predstava bila je „Mistero Buffo“ Kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra u izvedbi glumca Dražena Šivaka. U kombinaciji u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac se transformirao u više od 30 likova.

Prema tekstu autora: Dario Fo
Prijevod: Tatjana Peruško
Redateljica: Lee Delong
Igra: Dražen Šivak

Most discussed