Centar za kulturu grada Novalje

Koncert „Svome Gradu“ Gradski zbor Novalja

NEDJELJA 16.06.2019. u 21.00 sati
Novalja, Trg Alojzija Stepinca
Organizator: Centar za kulturu Grada Novalje

Gradski zbor Novalja osnovan je 2010. godine. Od početka djelovanja u zboru pjevaju pjevači iz svih dijelova Grada: Luna, Stare Novalje, Metajne, Kustića i Novalje. Od 2017. godine u zboru pjeva i grupa pjevača iz Kolana

Gradski zbor Novalja

Osim na otoku, zbor je nastupao u Karlobagu, Mariboru, Pakoštanima, Sinju, Rabu, Splitu, Zadru i u Zagrebu. Godine 2017. zbor je nastupio na danima Pasionske glazbe, na poziv udruge Pasionska baština u Zagrebu, održavši zapažen koncert u crkvi sv. Martina.
Više nastupa zbor je održao sa solistima splitske Opere.
Na repertoaru zbora je duhovna, klasična, dalmatinska, zabavna i rodoljubna glazba. Osim višeglasnog pjevanja, zbor njeguje povremeno i gregorijansko (jednoglasno) pjevanje. Od osnutka do danas zbor djeluje pod vodstvom maestra Ivana Žana.
Tijekom svake godine zbor priređuje tri koncerta:

  • Koncert Pasionske glazbe (u korizmenom vremenu)
  • Koncert povodom Dana grada (“Antonja”, u lipnju)
  • Adventsko-Božićni koncert (tijekom prosinca)

Osim nastupa i koncerata, zbor organizira i povremena druženja, izlete. Građani koji žele pjevati u zboru, koji imaju smisla i vremena, mogu doći na audiciju i, ukoliko zadovoljavaju navedene uvjete, priključiti se zboru.

Koncert „Svome gradu“

Povodom Dana grada (Antonje) zbor će u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine nastupiti na Trgu kardinala Stepinca u Novalji u 21:00 sati. Na programu je duhovna, klasičnu, dalmatinska i zabavna glazba. Zbor će pratiti na klaviru mr. Borna Barišić, dugogodišnja suradnica zbora iz Splita, a izvedbom će ravnati umjetnički ravnatelj zbora Ivan Žan.

Gradski zbor Novalja
Gradski zbor Novalja

Most discussed