Centar za kulturu grada Novalje

Koncert klape Kapric
Gosti: Klapa Navalia

utorak, 22. 11. 2022. u 20:00 h
Kulturni centar Gozdenica

Ženska klapa „Kapric“ osnovana je u rujnu 2011. godine u Zadru, s ciljem promicanja dalmatinskog tradicionalnog klapskog izričaja.
Klapa je dosad imala brojne zapažene javne nastupe od kojih izdvajamo nastupe na koncertu klapa u crkvi svetog Frane u Zadru na blagdan Bogojavljanja te na manifestaciji „Noć muzeja“ prilikom koje je svojim nastupom uveličala otvaranje za javnost riznice franjevačkog samostana u Zadru. 2012. godine klapa je sudjelovala na večeri debitantskih klapa omiškog festivala u Bolu na otoku Braču, te na međunarodnom natjecanju zborova u Petrinji na kojem je u kategoriji folklorne glazbe osvojila srebro. Isto tako, u ožujku 2013.godine klapa Kapric je osvojila treću nagradu žirija na natjecanju studentskih klapa u Zagrebu. Iste se godine plasira u finale omiškog festivala gdje osvaja srebrni leut – drugu nagradu publike. Na festivalu dalmatinskih klapa ”Školjka” Pakoštane 2013. g. klapa osvaja srebro. Sudionice su završnica ženskih klapa na 49. i jubilarnom 50. festivalu dalmatinskih klapa 2015. i 2016. godine.
2018. godine klapa je izdala prvi nosač zvuka pod nazivom “Zapivala tica mala” i održala cjelovečernji obljetnički koncert u crkvi svetog Donata u Zadru.
Na završnoj večeri ženskih klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2020. i 2021. osvojile su srebrni štit s povijesnim grbom Grada Omiša – druga nagrada stručnog povjerenstva.

Sastav klape:
Stjepana Sikirić, Ana Zubčić, Marija Kutija, Tea Šegić, Martine Galošić, Ana Bukvić i Jelena Zore.
Voditeljica klape je Stjepana Sikirić.
Svojim muziciranjem klapa Kapric će dotaknuti samu srž i dušu klapske pisme u cjelokupnoj punini i raskoši a cappella pjevanja, kako to samo ove djevojke znaju.
Kao gost, na koncertu će nastupiti klapa Navalia.

Dođite i uživajte u vrhunskoj klapskoj pismi. Ulaz je besplatan.

Most discussed