Centar za kulturu grada Novalje

Koncert grupe Pavel

subota, 26. 11. 2022. u 20:00 h
Kulturni centar Gozdenica

Pavel je zagrebački pop rock sastav osnovan 2007. godine kada izdaju svoj prvi album „Pavel“ kojim su brzo osvojili publiku i glazbene kritičare.
Drugi album „Od prve zvijezde ravno“ izlazi im 2012. godine. Dobio je gotovo jednoglasno izvrsne kritike svih važnijih tiskovina i internetskih portala, 5 nominacija za diskografsku nagradu „Porin“, uključujući i nominaciju u kategoriji „Pjesma godine“ za singl „Zbog tebe“, koji singl je i do danas jedan od najvećih hitova benda.
Već sljedeće godine Pavel počinje s radom na trećem albumu „I mi smo došli na red“ s pjesmom „Čuvaj me“ na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima bila na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama Instituta hrvatske glazbe. Osvojila je također i nagradu kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine.
Skladba „Poslije nas“ s albuma „Družba krivih odluka“ osvajala je vrhove glazbenih ljestvica, i bila je nominirana za Porin u tri kategorije – za pjesmu godine, najbolju produkciju i najbolju izvedbu grupe s vokalom.
Posljednji album „Ennui“ osvojio je nagradu Porin za album godine u 2021. godini.
Nakon velike uspješnice „Dani koji sjaje“, kojom su najavili svoj novi, sedmi studijski album, Pavel nam donose i drugi singl s nadolazećeg albuma, prilično drugačiji od bilo čega što su dosad snimili – „Dobra stvar“, jedina Pavelova plesna disco pop pjesma.
Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Toni Tkalec ( el. gitara), Josip Radić (bas gitara), Dean Melki (violina), Filip Hrelja (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba).

Pavel je jedan od ponajboljih bendova u Hrvatskoj koji slušateljstvo raznih generacija osvaja kvalitetnom glazbom i s uvijek dobrom atmosferom na koncertima. Članovi benda obećali su da će dati sve od sebe da publici osiguraju lijepu večer!

Ulaz je besplatan!

Most discussed