Centar za kulturu grada Novalje

Izložba U iščekivanju Božića
Josip Botteri Dini i Ana Marija Botteri

petak, 25. 11. 2022. u 19:00 h
Kulturni centar Gozdenica

Josip Botteri Dini hrvatski je slikar, najpoznatiji po djelima sakralne tematike, posebice po vitrajima i mozaicima koji se nalaze u crkvama u Melbourneu, Splitu, Dubrovniku, Beču, Vatikanskom muzeju…

Nakon završene gimnazije u Splitu, Botteri Dini 1964. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje pohađa studij slikarstva kod profesora Ljube Ivančića, Ferdinanda Kulmera, Vjekoslava Paraća, Krste Hegedušića i Ive Režeka i gdje je godine 1968. diplomirao u klasi prof. Miljenka Stančića. Nakon završetka studija predavao je povijest umjetnosti u gimnazijama u Kninu i Bolu do 1975., nakon čega postaje slobodni umjetnik i član ZUH-a. Ujedno je bio i upravitelj Galerije umjetnina “Branislav Dešković” u Bolu. Danas je profesor na Likovnoj akademiji u Splitu, čiji je bio suosnivač.
Samostalno je izlagao preko stotinu puta u zemlji i inozemstvu; neki od gradova s tog popisa su Pariz, Milano, Frankfurt, Padova, Toronto, Los Angeles, Ljubljana, Zagreb, Mostar, Split, Dubrovnik i dr.

Akademska slikarica Ana Marija Botteri, suvremena je umjetnica čiji opus karakterizira iznimno snažan kolorizam, a stvara u tehnikama akrilika, pastela, mozaika i vitraja.. Rođena je u Splitu 1971. godine, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Studirala je u Zagrebu te 1993. godine diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod prof. Đure Sedera.

Djela joj se nalaze u muzejskim i galerijskim zbirkama Nadbiskupske palače, Galerija Zvonimir Zagreb te u raznim privatnim zbirkama. Ostvarila je 50 samostalnih i mnoštvo skupnih izložbi.
Ne propustite ovu jedinstvenu izložbu oca i kćeri.

Ulaz je besplatan!

Most discussed