Centar za kulturu grada Novalje
Centar za kulturu grada Novalje

Osnivamo gradski puhački orkestar i sastav mažoretkinja Novalje

Inicijativa Centra za kulturu Grada Novalje

Centar za kulturu pokrenuo je postupak osnivanja Gradskog puhačkog orkestra i
Mažoretkinja Novalje. Cilj inicijative je osnovati puhački orkestar i skupinu mažoretkinja koji će uveličati značajne manifestacije u našem Gradu (državni praznici, dan Grada i sl.), ali i predstavljati Novalju na sličnim manifestacijama u zemlji i svijetu. Prvi korak i osnovni preduvjet za nastavak daljnje procedure je istraživanje interesa građana za sudjelovanje u ovom projektu.

Nažalost, zbog financijske krize uzrokovane pandemijom COVID-19, započet ćemo kasnije od predviđenog s realizacijom ovog projekta. Bez obzira na nastalu situaciju i dalje se možete prijaviti za neku od ovih aktivnosti.

Gradski puhački orkestar brojio bi minimalno 15 članova, a članovi bi, ovisno o željama, naučili svirati trubu, trombon, rog (hornu), saksofon, tubu (bas), klarinet i udaraljke (bubnjeve). Prijaviti se mogu svi zainteresirani, bez obzira na dob i spol.

Mažoretkinje Novalje brojile bi minimalno 16 članica, a učilo bi se pravilno držanje, tehnika pokreta tijela (pozicija ruku, pozicija nogu i sl.), baratanje sa štapom (razne tehnike), stupovni korak (marširanje) i dr. Prijaviti se mogu djevojčice i djevojke u dobi od 7 do 25 godina.

Sukladno ovome, pozivamo sve zainteresirane da nam se jave na broj 053/661- 013, putem e-maila na centar.novalja@gmail.com, putem Facebook stranice CZK Novalja ili neka ispune anketni upitnik koji se nalazi u word formatu na stranici Centra za kulturu www.czknovalja.hr. Ispunjeni upitnik potrebno je poslati na prethodno navedenu e-mail adresu.

Preuzimanje datoteke upitnika

Most discussed