Centar za kulturu grada Novalje
Crnkovićev dvor Novalja

Crnkovićev dvor – Svijet Mladena Kušeca

Udruga Tonkica Palonkica Frrr – Svijet Mladena Kušeca u suradnji s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Grada Novalje i ove godine organizira besplatne radionice za djecu. Uz vrsne voditelje, djeca jutra provode na zanimljivim i poučnim radionicama.

Crnkovićevi dvori - Svijet Mladena Kušeca

Radionice se održavaju u Crnkovićevom dvoru, dvorištu 150 godina stare kuće obitelji Crnković, u centru grada Novalje i poseban su doživljaj za djecu i roditelje. U kući se nalazi mali privatni muzej Butiga, u kojem je pok. Mladen Kušec zajedno s obitelji, izložio opremu stare ‘butige’ (dućana), a koja je tu radila sve do 1943. godine.
Ovo ljeto održat će se pet radionica:

  • 19. – 23.7. MAŠTAONICA (do 6 godina) – radionica za najmlađe, djecu od 3 do 6 godina, u kojoj crtamo, bojimo, lijepimo i izrađujemo sve što može izmisliti dječja mašta. Uz igru i zabavu nastat će njihova mala umjetnička djela.
  • 26. – 30.7. LUTKARSKA RADIONICA (6+) – u lutkarskoj radionici djeca će sama smišljati i izrađivati lutke (pripremanje lutkarske predstave ovisi o epidemiološkim smjernicama).
  • 2.-6.8. LIKOVNA RADIONICA (8+) – ove godine je za stariju djecu koja upoznaju likovne tehnike i stvaraju svoja umjetnička djela.
  • 9.8.-13.8. MALI BIOLOZI (8+) – djeca će se upoznati sa znanošću, novim pojmovima, pojavama i procesima, sasvim novim svijetom za njih.
  • 16. – 20.8. CVJETNA RADIONICA (6+) – djeca će upoznati razne vrste cvijeća i izrađivati svoje kreativne cvjetove.

Radionice se održavaju od ponedjeljka do petka, prva grupa od 9:30 do 10:30 sati, a druga grupa od 11:00 do 12:00 sati.

Prijave za radionice bit će nedjeljom navečer, dan prije održavanja radionice, u Crnkovićevom dvoru. Prijaviti se možete i putem Facebook stranice https://www.facebook.com/CrnkovicevDvor
ili na broj 091 504 6050.

Dječji radovi bit će izloženi na uličnim panoima.

Veselimo se vašem dolasku!

Most discussed