Centar za kulturu grada Novalje
Crnkovićev dvor Novalja

Crnkovićev dvor – Radionice za djecu

Već desetu godinu udruga Tonkica Palonkica Frrr u suradnji s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom organizira besplatne radionice za djecu, gdje djeca uz vrsne voditelje jutra provode na zanimljivim i poučnim radionicama.
Tijekom godina izmjenjivale su se razne radionice i voditelji, a to su između ostalih akademik Josip Bratulić, novinari Goran Kušec, Lidija Komes i Majda Makovec, fotograf David Mihoci, lutkarica Vesna Raspolić, književnik Mladen Kušec i drugi.
Posjećenost radionica je izuzetno dobra. Djeca rado dolaze i uživaju u radionicama, uz veliko zadovoljstvo roditelja.
Radionice se održavaju u Crnkovićevom dvoru, dvorištu 150 godina stare kuće obitelji Crnković, u centru grada Novalje i poseban su doživljaj za djecu i roditelje. U kući se nalazi mali privatni muzej Butiga, u kojem je Mladen Kušec zajedno s obitelji, izložio opremu stare ‘butige’ (dućana), a koja je tu radila sve do 1943. godine.
Radionice i muzej osmislio je i vodi Mladen Kušec uz podršku supruge Zorice Crnković Kušec, kćeri Mihaele i sina Gorana te uz pomoć konzultantice u muzeju Elene Dabo.

Crnkovićev dvor Novalja

Ovo ljeto održat će se tri radionice:

  • 27. – 31. srpnja MAŠTAONICA – radionica za najmlađe, djecu od 3 do 6 godina, u kojoj crtamo, bojimo, lijepimo i izrađujemo sve što može izmisliti dječja mašta. Uz igru i zabavu nastat će njihova mala umjetnička djela. Voditeljica radionice je Mihaela Schwerer
  • 03. – 07. kolovoza LIKOVNA RADIONICA – ove godine je za stariju djecu koja će upoznati likovne tehnike i stvarati svoja umjetnička djela. Voditelj radionice je profesor na Likovnoj akademiji Siniša Reberski, a primjerena je za djecu od 9 do 12 godina.
  • 10. – 14. kolovoza MALI LABORATORIJ – djeca će se kroz zanimljive pokuse upoznati sa znanošću, novim pojmovima, pojavama i procesima. Ovu zanimljivu radionicu vodit će mentorice iz Znanstveno edukativnog centra Višnjan, studentice medicine i molekularne biologije Mia Schwerer i Aurora Vareško, a prikladna je za djecu u dobi od 7 do 10 godina.

Dječji radovi bit će izloženi na uličnim panoima.

Veselimo se vašem dolasku!

Crnkovićev dvor Novalja

Most discussed