Centar za kulturu grada Novalje

Zeleni ekran: Novi program Kino mreže stavlja u fokus budućnost planeta Zemlje

Kino mreža predstavlja novi program Zeleni ekran, u sklopu kojeg će se od 20. do 23. travnja 2022. godine prikazivati filmovi s temom zaštite okoliša.

Zeleni ekran novi je program Kino mreže koji povodom Međunarodnog dana planeta Zemlje na filmska platna diljem zemlje donosi poučne, zanimljive i edukacijske dokumentarne igrane filmove o očuvanju okoliša i to za cijelu obitelj. Program se odvija od 20. do 23. travnja u ukupno 20 nezavisnih kina.

Dan planete Zemlje, koji se slavi svake godine 22. travnja, predstavlja globalni događaj kojim se skreće pažnja na kritične probleme s kojima se suočava naš planet, poput klimatskih promjena, zagađenja, uništavanja prirodnih staništa i smanjenja bioraznolikosti. Ovaj dan također pruža priliku da se poduzmu konkretni koraci u cilju očuvanja Zemlje i stvaranja održivijeg budućeg za sve nas.

Program Zeleni ekran fokus stavlja na ekologiju i očuvanje planeta Zemlje, a održava se u nezavisnim kinima diljem Hrvatske povodom Dana planete Zemlje. Program je osmišljen kako bi se promovirala važnost očuvanja okoliša i potaknula svijest o ključnoj ulozi koju svatko od nas može odigrati u tome.

Zeleni ekran: Novi program Kino mreže stavlja u fokus budućnost planeta Zemlje

Kino Novalja sudjelovat će u programu s filmom „Greta“, švedsko-američko-njemački dokumentarni film redatelja Nathana Grossmana koji prati život i aktivizam Grete Thunberg, petnaestogodišnje aktivistice koja je pokrenula globalni pokret školskog štrajka za klimu. Film nas vodi na putovanje koje je započelo u ljetu 2018. godine, kad je Greta počela štrajkati, a uskoro se njena “mala protestna akcija” pretvorila u globalni pokret. Film je u distribuciji Restarta.

Film će se prikazati u petak, 21. travnja s početkom u 11 sati.
Ulaz je besplatan!

Most discussed