Centar za kulturu grada Novalje

Stand-up Comedy Show SplickeScene
Mi muškarci, vi žene

10.3. 2023., petak u 20:00 sati u Kulturnom centaru Gozdenica

Najbolji splitski stand up komičari se vraćaju u Novalju povodom Dana žena!

Nakon premijernog druženja u listopadu na “Smijehu u teška vremena”, SplickaScena ovoga puta siže s tematskom stand up predstavom “Mi muškarci, vi žene” o muško ženskim odnosima.

Mi muškarci, vi žene

Svi u životu prolazimo kroz raznorazne ljubavne zgode i nezgode. Ponekad nedostaje razumijevanja u muško-ženskim odnosima, ali komičarski um iz takvih situacija izvlači ono najduhovitije.
Kakve su ih sve romantične i manje romantične zavrzlame snašle i kako su se sve pokušavali izvući, ispričat će vam pripadnici, kad su u pitanju muško-ženski odnosi, slabijeg spola.

https://www.facebook.com/watch/?v=1159997314190253

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi Purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Diplomirani je fizičar, ali se na razočarenje svojih roditelja bavi stand up komedijom. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je. Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom ‘viruj ti meni’.

Josip Škiljo je četrdesetogodišnji ‘mladić’ te član posljednje generacije Titovih pionira. Tita se to baš i nije dojmilo, jer je bio mrtav. Nakon završenog filozofskog fakulteta i uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, radi na raznim poslovima van struke. 2015. godine nakon stand up radionice i open mic-a polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana kasnije postaje rezident komičar. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!

Ivica Lazaneo je trenutno najbolji brački komičar. Trenutno je i jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema s alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Standupom se bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Smatra da će sve ostalo doći samo od sebe. Prodaje maslinovo ulje.

Ante Travizi je 20 i deseto godišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima ‘blagi’ poremećaj pažnje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tijekom rata. On nije naivan. Trenutno pokušava završiti faks, a ne ide mu jer mu je život izvan faksa postao zabavan. Možda izgubi i pravo školovanja zbog stand upa. Hrana mu je najdraža tema razgovora. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja će imati kebab jer kebab sadrži kruh, meso i umake što su zapravo esencije života.

Prodaja ulaznica u Kulturnom centru Gozdenica radnim danom od 11 do 14 sati i jedan sat prije početka nastupa.

Cijena ulaznice: 6,60 € / 49,73 kn (tečaj: 7,5345)

Izvedba nije primjerena za osobe mlađe od 16 godina

Most discussed