Centar za kulturu grada Novalje

Ritina škola
Kazalište Planet Art

nedjelja 17. 7. u 21:00
Ljetna pozornica Novalja

U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji upoznajemo inteligentnu, autentičnu frizerku Ritu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.
Na njemu nailazi na Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju i na njemu naišao na Ritu koja okreće naglavce ne samo cijelu povijest i teoriju književnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Priča a govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.
Ritina škola govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko društvo utječe na znanje i na potrebu za njim.

Autor: Willy Russel
Režija, prijevod i scenografija: Marko Torjanac
Igraju: Vanda Winter i Marko Torjanac

PRODAJA ULAZNICA:
Radnim danom od 11:00 do 13:00 u Kulturnom centru Gozdenica.
Sat vremena prije početka predstave na Ljetnoj pozornici Novalja.
Cijena ulaznice: 50,00 kuna

Most discussed