Centar za kulturu grada Novalje

More i mi
Izložba figurativne slikarice
Sandre Anić

2. srpnja – 8. srpnja, Trg Alojzija Stepinca

Sandra Anić, ekonomistica i slikarica rođena 1973. godine u Rijeci gdje radi i živi sa svojom obitelji, predstavlja nam svoj opus umjetničkih slika nastao u posljednje tri godine.
Njeno figurativno slikarstvo u akrilnoj i kombiniranoj tehnici akril-ulje prepuno je vedrog kolorita u impresionističko-ekspresionističkom izražaju. Inspiraciju pronalazi spontano u ljepotama primorskog kraja gdje veoma često voli naglašavati interakciju suvremenog čovjeka s krajolikom i prirodom.

Sandra Anić

Rodom s otoka Paga, rođena Datković iz mjesta Metajna, na svoja platna prenosi dobru, pozitivnu energiju i emociju koju neprestano prima iz krajolika kojeg neizmjerno obožava i u koji se uvijek ponovno vraća s velikom radošću.

Odmor, ljubav prema moru, prirodi, suncu, ljudima koji uživaju u blagodatima kraja, zahvalnost prema svemu što nam je more nesebično pružalo, što nam pruža i što će nam i dalje pružati – našu povezanost sa svime što nas okružuje. Sve to pronalazimo u radovima autorice koji nas navode na ponovno proživljavanje bezbrižnosti i ljepote otočnih užitaka.

Posebno zadovoljstvo joj predstavlja i slikanje tematskih redefinicija poznatih svjetskih slikara na kojima dodaje svoju osobnu impresiju u modernom tonu.

Djeluje putem svoje online galerije i instagram profila gdje se može saznati više o njenoj umjetnosti, objavljivanim radovima te sudjelovanju na izložbama.

@sandra_joyart

Otvorenje izložbe održat će se 2. srpnja u 21:00 sati na Trgu Alojzija Stepinca.

Veselimo se vašem dolasku!

Sandra Anić

Most discussed