Centar za kulturu grada Novalje
Adastra

Koncert grupe Adastra

subota, 20. lipnja 2020. u 21:00 h Trgu Bazilike

U subotu, 20. lipnja na Trgu Bazilike održao se koncert grupe Adastra. Okupilo se oko stotinjak posjetitelja koji su uživali u izvedbi. Posebice su se zabavljala djeca. Poticana stalnim komentarima pjevača, neumorno su plesala ispred pozornice.

Adastra Novalja
Adastra Novalja

Grupa „Adastra“ zagrebački je sastav osnovan 2005. godine, a aktualni članovi sastava su Jeronim Szabolcs Marić, Ivan Puž te Armando Filipi. Grupa se ističe na glazbenoj sceni zbog njihovih specifičnih pjesama, ali i zbog humanitarnog djelovanja u brojnim sferama. Tako je Adastra 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade“ posvećenu sedamnaestogodišnjem Luki Ritzu, koji je preminuo od posljedica vršnjačkog napada. Pjesma je postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Potaknuti time, pokrenuta je akcija „Svačije je pravo živjeti“, čiji je inicijator pjevač grupe – Jeronim (Jerko) Szabolcs Marić.
„Adastra“ kontinuirano surađuje s Društvom za promicanje glazbe „Zvuk svjetlosti“, u društvenim i humanitarnim aktivnostima. Društvo je 2013. godine organiziralo prvi koncert za pomoć beskućnicima u povijesti grada Zagreba. Na temu nasilja u mladenačkim vezama, grupa Adastra snimila je spot za pjesmu „Čuo sam da pričaju“, a scenarij su napisale učenice Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu. Ministarstvo za socijalnu politiku i mlade pružilo je moralnu i medijsku potporu ovome spotu.

Osim koncerta, posjetitelji su imali prilike degustirati i kupiti autohtone otočne proizvode (paški sir, vino Boškinac, eterična ulja te razne suvenire).

Most discussed