Centar za kulturu grada Novalje

Izložba Sati
Nadia Zore

13. kolovoza – 19. kolovoza 19:30 – 23:00 h, Trg Alojzija Stepinca

Nadia Zore rođena je u Zagrebu 1975. godine. Osnovnu školu završava u Novalji, a srednju u Zagrebu. Filozofski fakultet, odjel za povijest umjetnosti upisuje i završava u Zadru. Ljubav prema vizualnoj umjetnosti pokazuje već u ranoj dobi. Kao srednjoškolka upisuje školu slikanja „Jozo Kljaković” u Zagrebu, a potom i Art akademiju udruge likovnih umjetnika u klasi Zoltana Novaka. Većinu svog školovanja podređuje želji da nauči gledati djelo i prepoznati ono nešto što nije vidljivo svakome, stoga volontira u nekoliko muzeja i u Restauratorskom odjelu u Zadru. Široj publici predstavila se 2016. i 2017. godine nizom izložbi zajedničkog imena „Obojane misli”.
Sudjelovala je u organizaciji nekoliko izložbi od kojih se posebno ističe „Dadaizam” na kojoj i sama izlaže.
Od 2003. godine živi i radi u Novalji.

Autoportret u kontekstu propitkivanja kontinuiteta života, samog sebe, vlastitih emotivnih stanja pojavljuje se kao jedini motiv ove izložbe. Slike prikazuju dinamiku i turbulentnost osjećaja u kratkom periodu budnih sati jednog običnog dana. Odabirom klasične crtačke tehnike ugljena, umjetnica unosi osobnost u svoje radove znatno više nego što bi to bilo moguće posredstvom suvremenih medija.

Time teži ka dubljoj, istinskoj prirodi prikaza i jačoj izražajnosti, nerijetko prenaglašavajući fizionomske karakteristike vlastita lica do razine karikaturalnosti. Dinamika linija, gradacija svijetlog i tamnog, akcenti i tekstura, grade specifičan ritam svakog pojedinog crteža.
Ljepota neuljepšanog motiva i tehnike daje specifičnost i posebnost ovoj izložbi.

„Ja sam ja i moje okolnosti”
Ortega Y. Gasset

Otvorenje izložbe je 13. kolovoza u 21:00 sati na Trgu Alojzija Stepinca uz nastup dueta Nostalgija.

Most discussed