Centar za kulturu grada Novalje

About us

Centar za kulturu Grada Novalje


Dalmatinska 16,
53291 Novalja
OIB: 50607245751
MB: 2249278
IBAN: HR76 2340 0091 1109 8962 2
Ravnatelj: Dražen Peranić, dipl.ing.

Misija

Misija Centra za kulturu Grada Novalje je unapređenje kvalitete života građana putem njihovog aktivnog uključivanja u svijet kulture, obrazovanja i umjetnosti. Programi Centra u kulturnom i cjeloživotnom obrazovanju su dostupni svim dobnim i društvenim skupinama što nas čini nositeljem kulturnog života u Novalji.

Centar svoju misiju ostvaruje kroz raznovrsne aktivnosti koje uključuju koncerte, kazališne predstave, izložbe, radioničke programe, predavanja, tribine i seminare.

Vizija

Centar je živo središte kulturnih i društvenih aktivnosti Novalje. On potiče vrijednost kreativnih umjetnosti, kulture i otočne baštine te istodobno obogaćuje kvalitetu života lokalne zajednice.

O Centru

Centar za kulturu Grada Novalje je ustanova za djelatnosti iz područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. Centar je osnovan odlukom Gradskog vijeća Grada Novalje 3. svibnja 2007. Glavna je zadaća Centra da svojim programima zadovolji kulturne potrebe svih dobnih skupina, kako domaćeg stanovništva, tako i njegovih gostiju te prezentira razna područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva (glazbeno, scensko, likovno, kulturni amaterizam, tradicijsku baštinu i narodne običaje). Centar u ostvarivanju programa usko surađuje s ostalim ustanovama na području Grada Novalje, otoka Paga te Republike Hrvatske.

Od 2019. godine u sklopu Centra djeluje i Gradski muzej Grada Novalje. Muzej je izgrađen iznad ulaza u rimski vodovod što ga čini jedinstvenim u svijetu. Osnovna je zadaća Muzeja prikupljanje i obrađivanje dragocjene građe iz bogate antičke, srednjovjekovne i novije povijesti Novalje i njene okolice te njihovo predstavljanje javnosti, kao i organiziranje istraživačkih projekata i postavljanje značajnih izložbi.

Teme

Most discussed