Centar za kulturu grada Novalje
Art Sea Jazz festival Novalja

Art Sea Jazz festival Novalja

7. i 8. 09. 2019. 20:00 h
Novalja, Trg Bazilike
Organizator: Centar za kulturu Grada Novalje

U slučaju kiše festival će se održati u Kongresnoj dvorani Hotela Olea

Art sea Jazz festival Novalja
Art sea Jazz festival Novalja

Art Sea Jazz festival Novalja novi je projekt Centra za kulturu Grada Novalje kojim želimo našim Novaljcima i turistima koji su izabrali mirniji rujan za svoj odmor, nakon naporne turističke sezone i ljetnih gužvi, pružiti užitak slušanja jazz glazbe. Namjera je da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija koja će se svake godine održavati u rujnu, te zauzeti zapaženo mjesto na svjetskoj jazz sceni.
Ove godine festival traje dva dana.

Subota, 7. rujna 2019. – ZZ Quartet

Nastupaju:
Simone Zanchini – harmonika
Ratko Zjaca- gitara
Stefan Bartus- bas
Jože Zadravec- bubnjevi

Simone Zanchini – jazz harmonikaš, jedan od najvećih svjetskih virtuoza koji s nevjerojatnom lakoćom prelaze iz žanra u žanr. Surađivao je s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima različitih glazbenih podrijetla, a od 1999. surađuje i sa solistima orkestra Teatro della Scala iz Milana.

Simone Zanchini

Ratko Zjača – jedan od najboljih europskih jazz gitarista, skladatelj i pedagog, poznat po tome što njeguje vlastiti zvuk i stil, ne obazirući se na žanrovske granice.

Ratko Zjača

Štefan Bartuš je svjetski poznat jazz basist, skladatelj i edukator. Rođen je u Slovačkoj u obitelji glazbenika. Predstavio se na festivalima u SAD-u, Turskoj, Rusiji, Kini, Indiji, Kubi, Južnoj Africi, većini zemalja EU.

Štefan Bartuš

Jože Zadravec je studirao na jazz odsjeku Koruškog državnog konzervatorija u Klagenfurtu, Austrija. Nastupao je s mnogim poznatim glazbenicima i ansamblima te sudjelovao u radionicama koje su vodili poznati glazbenici. Njegov nastup može se čuti na raznim snimkama s različitim glazbenicima i ansamblima.

Jože Zadravec

Nedjelja, 8. rujna 2019. – TWISTED JAZZ PROJECT

Nastupaju:
Mladen Delin – vokal
Gegor Ftičar – klavir
Marko Korošec – bas
Klemens Marktl – bubnjevi

Twisted jazz je projekt karizmatičnog vokalista, pianista, aranžera i producenta Mladena Delina. Diplomirao je na glazbenoj pedagogiji u Beogradu (Srbija), a specijalizirao klasični klavir kod maestra Konstantina Boginoa na Akademiji svetog Cecilije u Bergamu (Italija). Studirao je pjevanje kod Judy Niemeck, Lele Kaplowitz i Jeremyja Brucea (SAD). Nastupao je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Redovito surađuje s poznatim umjetnicima kao što su New York Voices (2 X Grammy nagrada), Nina Strnad, i raznim velikim bendovima i orkestrima poput Big Band RTV Slovenija, Big Band HRT.

Mladen Delin

Gregor Ftičar (Slovenija) je diplomirao jazz glasovir 2011. godine na Sveučilištu u Gracu, Austrija. Tijekom godina nastupao je s najboljim međunarodno priznatim jazz instrumentalistima i pjevačima (Don Menza, Bob Brookmeyer, Boško Petrović, Howard Curtis, Derrick Gardner, Francis Mbappe, Peter Herbolzheimer i drugima) te nastupao kao solo pijanist.

Gregor Ftičar

Marko Korošec je multiinstrumentalist koji u posljednje vrijeme nastupa s tri instrumenta: kontrabasom, gitarom i oudom (arapska lutnja). Autor je brojnih projekata u kojima je napisao glazbu za različite glazbene sastave, plesne i kazališne predstave, dokumentarne filmove… Nastupao je i surađivao s brojnim poznatim glazbenicima i drugim umjetnicima (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Italija, Francuska, Turska, SAD).

Marko Korošec

Bubnjar, voditelj glazbe, skladatelj i aranžer Klemens Marktl rođen je u Austriji i nesumnjivo je jedan od najuspješnijih europskih bubnjara mlađe generacije. Od 2011. godine profesor je studija jazz- bubnjeva na Konzervatoriju u Klagenfurtu (Austrija). Gostovao je i snimao s jazz velikanima kao što su George Garzone, Joe Locke, Seamus Blake, Aaron Goldberg….

Most discussed