Centar za kulturu grada Novalje
Klara Badurina - Dudić

Prodajna izložba »Jesmo li budni?« Klara Badurina – Dudić

Trg Alojzija Stepinca, 28. kolovoza – 3. rujna 2021.

Klara Badurina – Dudić pohađa diplomski studij na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, nakon uspješno završenog trogodišnji preddiplomskog studija likovne pedagogije. Ovo je njeno drugo izlaganje na Trgu Alojzija Stepinca.
Izložba Jesmo li budni? želi skrenuti pozornost na zapostavljenost brojnih umjetničkih djela i umjetničkih djelatnosti. Zaborav je sve prisutniji u našim užurbanim životima u kojima jurećim koracima prolazimo ne obazirući se na lijepe detalje oko sebe.

Klara Badurina - Dudić

Motiv izložbe su upravo ta umjetnička djela jednoga grada, pored kojih ljudi prolaze već dugi niz godina, a oni ostaju nezamijećeni, skriveni u sjenama. Na izloženim slikama mogu se pronaći kiparski uradci koji krase fasade zgrada. Ti su uradci jednom bili u centru pozornosti stanovnika koji su s iščekivanjem pratili njihovu izradu. Danas su oni zanemareni, mnogi su gotovo uništeni, te stoje kao predstavnici zaborava nečeg vrijednog.


Ime izložbe podsjeća nas da se probudimo i usmjerimo svoje pospane poglede na vrijedne aspekte života kao što je umjetnost. Umjetnost bez gledatelja je mrtva i bezvrijedna, ali i život gledatelja je zakinut bez čarobnog djelovanja umjetnosti. Dopustimo umjetnosti da nas probudi.

Klara Badurina - Dudić

Otvorenje izložbe je 28. kolovoza u 21:00 sat na Trgu Alojzija Stepinca.

Ostale dane izložbu možete pogledati od 20:00 – 23:00.

Veselimo se vašem dolasku!

Most discussed